Avonturier

Charmant

Mensen met het Avonturiers persoonlijkheidstype zijn ontspannen en warm, en hun “leven en laten leven” houding maakt hen natuurlijk sympathiek en populair.

Gevoelig voor anderen

Avonturiers hebben gemakkelijk te maken met de emoties van anderen en helpen hen om harmonie en goede wil tot stand te brengen en conflicten tot een minimum te beperken.

Fantasierijk

Omdat ze zich zo bewust zijn van de emoties van anderen, gebruiken Avonturiers persoonlijkheden creativiteit en inzicht om gedurfde ideeën te creëren die tot de harten van mensen spreken. Hoewel het moeilijk is om deze kwaliteit op een CV uit te leggen, helpen deze levendige verbeelding en verkennende geest de Avonturiers op onverwachte manieren.

Gepassioneerd

De stille verlegenheid van Beneath Avonturierss slaat een intens voelend hart. Wanneer mensen met dit persoonlijkheidstype in iets opwindends en interessants verstrikt raken, kunnen ze al het andere in het stof laten staan.

Nieuwsgierig

Ideeën zijn goed en wel, maar avonturiers moeten zelf zien en onderzoeken of hun ideeën kloppen. Het werk dat rond de wetenschappen draait lijkt misschien slecht te passen bij hun eigenschappen, maar een gedurfde artistieke en humanistische visie is vaak precies wat onderzoek nodig heeft om vooruit te komen – als de avonturiers de vrijheid krijgen die ze nodig hebben om dat te doen.

Artistiek

Avonturiers zijn in staat om hun creativiteit op een tastbare manier en met een verbluffende schoonheid te tonen. Of het nu gaat om het schrijven van een liedje, het schilderen van een emotie of het presenteren van een statistiek in een grafiek, avonturiers hebben een manier om dingen te visualiseren die resoneren met hun publiek.

Zelfstandig

Vrijheid van meningsuiting is vaak de topprioriteit van avonturiers. Alles wat daarmee in strijd is, zoals tradities en harde regels, zorgt voor een gevoel van onderdrukking bij avonturiers. Dit kan van meer rigide academici en werk een uitdaging maken.

Onvoorspelbaar

Avonturiers hebben een afkeer van lange termijn verplichtingen en plannen. De neiging om actief te vermijden dat er plannen voor de toekomst worden gemaakt, kan later in het leven leiden tot spanningen in de romantische relaties van de avonturiers en financiële problemen.

Gemakkelijk gespannen

Avonturiers leven in het heden, vol emotie. Wanneer situaties uit de hand lopen, kunnen mensen met dit persoonlijkheidstype (vooral Turbulente) zich afsluiten, waardoor ze hun karakteristieke charme en creativiteit verliezen ten gunste van knarsende tanden.

Overdreven Competitief

Avonturiers kunnen kleine dingen laten escaleren tot intense competities, waardoor ze op lange termijn succes in hun zoektocht naar glorie in het moment afwijzen en ongelukkig zijn als ze verliezen.

Fluctuerende eigenwaarde

Er wordt geëist dat de vaardigheden worden gekwantificeerd, maar dat heeft moeilijk te maken met de sterke punten van de avonturiers op het gebied van gevoeligheid en artisticiteit. De inspanningen van avonturiers worden vaak afgewezen, een pijnlijke en schadelijke klap, vooral in het begin van het leven. Avonturiers kunnen de neezeggers gaan geloven zonder sterke steun.

Als het gaat om de carrièrewereld, hebben avonturiers meer nodig dan alleen een baan. Rijkdom, macht, structuur, vooruitgang en veiligheid zijn allemaal minder belangrijke doelen voor de avonturierspersonen: creatieve vrijheid. Avonturiers verlangen naar een tastbare uitlaatklep voor hun verbeelding, een kans om zich artistiek te uiten.

Avonturiers (ISFP) carrières

Mensen met het Avonturiers-persoonlijkheidstype zijn gepassioneerde experimentators, en of ze zich er nu bewust van zijn of niet, ze zijn gerenommeerde trendsetters. Met hun unieke perspectief en eenvoudige verlangen om zichzelf te zijn, zijn avonturiers natuurlijke kunstenaars, muzikanten en fotografen, maar ook ontwerpers van alle strepen. Het opzetten van een winkel op websites als Etsy is voor de avonturiers veel verleidelijker dan de opsomming van 9-5 administratief werk in een of andere fluorescerende cabine.

Ongewoon zijn is de norm

Avonturiers verafschuwen het zitten in een kleurloze, onveranderlijke omgeving. Ze zijn vrije zielen en hebben behoefte aan flexibiliteit, mogelijkheden tot improvisatie en meeslepend werk dat alle zintuigen aanspreekt. Als ze deze behoeften combineren met hun competitieve karakter, maken avonturiers persoonlijkheden grote solosporters. Avonturiers leven liever in het moment en geloven dat het hier en nu het belangrijkst is.

Deze kwaliteit heeft het nadeel dat avonturiers soms roekeloos en kortzichtig zijn, hoewel die valkuilen niet in steen gebeiteld zijn. De nadruk op praktische, tastbare dingen, objecten die gezien en aangeraakt kunnen worden, gaat ten koste van het negeren van minder tastbare ideeën. Avonturiers hebben vaak het gevoel dat ze weinig controle hebben over processen als pensioenplanning – ze kunnen de toekomst niet voorspellen, dus het heeft geen zin zich daar nu zorgen over te maken.

Het leven is te kort voor ons om ons te vervelen

Deze mentaliteit kan hen weerhouden van veel van hun ideale carrières, zoals psychologie, counseling en onderwijs, die een lange termijn planning en vaak uitgebreide certificeringen vereisen om aan de slag te gaan. Het kost veel energie voor de avonturiers om zich zo lang op zo’n enkel doel te concentreren, maar het kan het dagelijkse leven zo veel lonender maken voor de rest van hun leven.

Een gemakkelijker route draait om freelance- en advieswerk in zowat elke sector die Avonturiers leuk vinden. Of het nu gaat om het organiseren van liefdadigheidsevenementen, het werken met ziekenhuizen om het verblijf van patiënten aangenamer te maken, of het leggen van een steen om van een huis een thuis te maken, avonturiers lijken altijd een manier te vinden om de wereld een beetje mooier en spannender te maken, en om er hun brood mee te verdienen.

Op de werkvloer zoeken avonturiers naar posities die hen zoveel mogelijk ruimte geven om de dingen op hun eigen manier te doen. Een omgeving die draait om vastgeroeste tradities en strikt afgedwongen procedures zal Adventurer-persoonlijkheden waarschijnlijk niet aanspreken. Spontane, charmante en echt leuke mensen om mee om te gaan, avonturiers willen gewoon een kans om die natuurlijke kwaliteiten uit te drukken, en te weten dat hun inspanningen worden gewaardeerd.

Avonturiers ondergeschikten

Mensen met het Adventurer-persoonlijkheidstype houden er niet van om gecontroleerd te worden, en dit kan heel duidelijk zijn in ondergeschikte posities – ze verafschuwen het gemicromanaged worden. Tegelijkertijd staan Adventurers niet bekend om hun lange termijn focus, maar om hun aanpassingsvermogen en spontaniteit. Ze gebruiken onconventionele methoden, soms riskant, en bestaande regels zijn gewoon de manier waarop iemand anders het doet. Toch vinden avonturiers een manier om dingen te laten gebeuren. Om Adventurer-persoonlijkheden succesvol te managen, moeten er duidelijk gestelde doelen zijn, en anders een open zandbak.

Avonturiers (ISFP) gewoontes op de werkvloer

Als deze balans kan worden gemaakt om te werken, laten de avonturiers zien dat ze enthousiaste leerlingen en gepassioneerde probleemoplossers zijn, vooral als ze één op één met andere mensen te maken krijgen of om een probleem solo aan te pakken. Mensen met dit persoonlijkheidstype zijn nederig, zelfs verlegen, en het is onwaarschijnlijk dat ze zichzelf ter plaatse zetten door hun hulp aan te bieden. Maar avonturiers houden ervan om zich gewaardeerd te voelen, en als ze een taak toegewezen krijgen, werken ze hard om die waardering te verdienen.

Avonturiers als collega’s

Onder hun leeftijdsgenoten voelen avonturiers zich het meest op hun gemak. Het werken met gelijken en het geven van advies om praktische problemen op te lossen is precies waar avonturiersmensen graag zijn. Hoewel ze zichzelf kunnen uitputten als hun rol een overdreven hoeveelheid sociale interactie vereist, zijn ze verder heel charmant en hebben ze uitstekende netwerkvaardigheden.

Avonturiers zijn tolerant en vriendelijk en doen meestal gewoon wat er gedaan moet worden, ongeacht of hun collega’s hun eigen gewicht in de schaal leggen. Uiteindelijk zijn de avonturiers echter gevoelig en moeten ze weten dat deze inspanningen worden gewaardeerd – een goed geplaatst compliment gaat heel ver. Avonturiers laten hun persoonlijke doelen wel invloed hebben op hun benadering van hun werk, wat hen een beetje onvoorspelbaar kan maken, maar dit wordt gecompenseerd door hun verlangen naar harmonie en hun bereidheid om waar mogelijk win-win-oplossingen te vinden.

Britney Spears

Michael Jackson