Entertainer

Heldhaftig

Entertainers staan er niet om bekend dat ze zich inhouden. Omdat ze alles willen ervaren wat er te beleven valt, vinden mensen met het Entertainer-persoonlijkheidstype het niet erg om uit hun comfortzone te stappen als niemand anders dat wil.

Origineel

Tradities en verwachtingen zijn ondergeschikt aan Entertainers, als je er al rekening mee houdt. Entertainer-persoonlijkheden houden ervan om te experimenteren met nieuwe stijlen, en vinden voortdurend nieuwe manieren om op te vallen in de menigte.

Esthetiek en Showmanship

Niet alleen bij de outfits, Entertainers injecteren ook artistieke creativiteit in hun woorden en daden. Elke dag is een voorstelling, en Entertainers houden ervan om een show op te voeren.

Praktisch

Voor Entertainers is de wereld bedoeld om gevoeld en ervaren te worden. Waarheid is vreemder dan fictie, en Entertainers zien en doen liever dan filosofisch te zijn over “what-ifs”.

Observant

Met al deze focus op het hier en nu, op het doen en doen, is het logisch dat Entertainers natuurtalenten zijn als het gaat om het opmerken van echte, tastbare dingen en veranderingen.

Uitstekende skills

Maar meer nog dan de dingen, houden Entertainers ervan om aandacht te besteden aan mensen. Ze zijn spraakzaam, geestig en hebben bijna nooit genoeg te bespreken. Voor mensen met dit persoonlijkheidstype komen geluk en tevredenheid voort uit de tijd die zij doorbrengen met de mensen waar zij graag mee samen zijn.

Gevoelig

Entertainers (vooral Turbulente) zijn sterk emotioneel, en zeer kwetsbaar voor kritiek – ze kunnen het gevoel hebben dat ze in het nauw gedreven worden en soms slecht reageren. Dit is waarschijnlijk de grootste zwakte van Entertainers, omdat het zo moeilijk is om andere zwakke punten aan te pakken die aan het licht komen.

Vermijdt confrontatie

Entertainers negeren en vermijden soms conflicten volledig. Ze hebben de neiging om te zeggen en te doen wat nodig is om uit dergelijke situaties te komen, om vervolgens over te gaan naar iets leukers.

Gemakkelijk verveeld

Zonder constante opwinding vinden entertainers manieren om het zelf te creëren. Riskant gedrag, zelfgenoegzaamheid, en de geneugten van het moment over lange termijn plannen zijn allemaal dingen waar Entertainers een beetje te vaak in terecht komen.

Slechte Lange Termijn Planners

In feite maken Entertainer persoonlijkheden zelden gedetailleerde plannen voor de toekomst. Voor hen komen de dingen zoals ze komen, en ze nemen zelden de tijd om stappen en consequenties uit te stippelen, in de overtuiging dat ze elk moment kunnen veranderen – zelfs met dingen die gepland kunnen worden.

Ongefocust

Alles wat een langdurige toewijding en focus vereist, is een bijzondere uitdaging voor Entertainers. In de academische wereld zijn dichte, onveranderlijke onderwerpen zoals de klassieke literatuur veel moeilijker dan meer dynamische, relationele onderwerpen zoals de psychologie. De truc voor Entertainers is om de dagelijkse vreugde te vinden in bredere doelen, en om het uit te harden met die vervelende dingen die gedaan moeten worden.

Entertainers hebben een unieke kwaliteit die hen uitzonderlijk maakt in sommige loopbanen, en ellendig in andere – ze weerspiegelen de stemming om hen heen. Wanneer mensen met het Entertainer-persoonlijkheidstype op een feest of concert zijn, weerspiegelen ze die stemming, waardoor ze dat “feestmensen”-imago krijgen. Wanneer hun vrienden verdrietig zijn, weerspiegelen ze dat met sympathie en empathie. En als er een crisis is, passen de Entertainers zich ook aan, passend bij de intensiteit van de situatie.

Proberen jezelf te vinden…

Het resultaat is dat zo’n beetje elke carrière die zich richt op het werken met anderen goed past en zelfs essentieel is voor Entertainers om gelukkig en productief te zijn. Entertainer-persoonlijkheden zijn natuurlijke eventplanners, vertegenwoordigers, reisplanners en reisleiders, omdat elk van hen een gevoel van opwinding, stimulatie en nieuwigheid creëert tussen hen en hun klanten.

Entertainer (ESFP) carrières

Entertainers vinden het echt leuk om tijd door te brengen met anderen en hen te leren kennen, en hebben de gave om mensen gelukkig te maken, zelfs in de meest frustrerende situaties. Een goede uitdaging wordt altijd gewaardeerd door Entertainer-persoonlijkheden, en ze zijn geweldige en inspirerende adviseurs, maatschappelijk werkers, persoonlijke coaches en consultants die de tevredenheid van medewerkers of klanten verbeteren.

Met hun vermogen om met vindingrijkheid en passie te reageren wanneer hun hulp hard nodig is, zijn Entertainers briljante medische professionals, vooral als EMT’s, paramedici en verpleegkundigen. Ze pikken snel informatie op over anderen en helpen hen om direct tot de kern van het probleem door te dringen wanneer ze met de zieken of gewonden te maken hebben. Entertainers gedijen op intense emoties, en er is nauwelijks een betere plek voor.

Niet iedereen heeft daar echter de energie voor, of wil de verantwoordelijkheid van leven en dood – sommige entertainers maken mensen liever gelukkig en opgewonden door schoonheid te creëren. Mensen met dit persoonlijkheidstype hebben veel creatieve energie, en velen bouwen een bevredigende carrière op in muziek, mode, fotografie en interieurontwerp. Met het beste esthetische gevoel van elk persoonlijkheidstype staan Entertainers bekend om hun gevoel voor stijl.

…Is niet altijd gemakkelijk

Echter, banen die menselijk contact elimineren en zich richten op onpartijdige, data-gedreven beslissingen zijn martelend voor Entertainers. Sommige Entertainer-persoonlijkheden doen het goed genoeg door na het werk met vrienden stoom af te blazen, maar voor het grootste deel passen carrières als technisch schrijven of data-analyse niet goed bij elkaar. Voeg daar de afkeer van Entertainers voor schema’s, structuren en herhalingen aan toe, en negen-tot-vijf administratief werk wordt snel naar de “nope” bak gestuurd.

Ongeacht waar hun verschillende passies liggen, entertainers hebben behoefte aan vrijheid, nieuwigheid en bovenal menselijk contact. Mensen met het Entertainer-persoonlijkheidstype moeten weten dat ze niet alleen gewaardeerd worden, hoewel dat heel belangrijk is, maar ook geliefd. Als Entertainers binnenkomen om te werken, willen ze een vleugje chaos zien, en willen ze het navigeren met een crackteam van capabele vrienden die maar al te graag actie ondernemen aan hun zijde.

Ongeacht in welke positie Entertainers zich bevinden op het werk, ze delen de wens om het milieu zo vriendelijk en plezierig mogelijk te maken. Mensen met het Entertainer-persoonlijkheidstype zijn in staat om een sociale en ontspannen houding aan te nemen en gebruiken deze om iedereen aan boord te krijgen met praktische taken die gewoon gedaan moeten worden. Hoe meer vrijheid Entertainers hebben om aan deze behoeften te voldoen, hoe beter de resultaten, zolang ze maar weten wat het doel is, en er is nauwelijks een beter persoonlijkheidstype te hebben in een dynamische, hectische werkomgeving.

Entertainer ondergeschikten

Als ondergeschikten gedijen entertainers op verandering en nieuwe ideeën, en verafschuwen ze repetitieve en strikt gedefinieerde taken. De managers van Entertainer-persoonlijkheden vinden bereidwillige en bekwame experimentators die kunnen brainstormen, snel nieuwe methoden kunnen begrijpen en die methoden ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen toepassen – zolang Entertainers maar een beetje speelruimte hebben om hun eigen creatieve stijl toe te passen. Veranderingen kunnen echter een paar pogingen vergen, want Entertainers kunnen in het heetst van de strijd vergetelheid raken, en kunnen zich meer laten meeslepen in het proberen om snel rendement te behalen.

Entertainers geven eerlijke feedback over de vraag of dingen zinvol zijn, maar zijn vrij gevoelig voor de kritiek van anderen op hun eigen gewoontes. Onder vuur worden mensen met dit persoonlijkheidstype (vooral Turbulente) defensief en raken gemakkelijk van streek. Maar uiteindelijk, als ze geloven dat de kritiek afkomstig is van een eerlijke intentie om te helpen, niet te kwetsen, nemen Entertainers het ter harte. De grootste strijd voor Entertainers in ondergeschikte posities is dat ze veel meer waarde hechten aan vrijheid en onafhankelijkheid dan aan veiligheid en zekerheid – als er niet aan hun voorwaarden wordt voldaan, gaan ze net zo vaak weg als dat ze het doen.

Entertainers als collega

Als iemand vrienden kan maken met zijn collega’s en de spanning binnen zijn team op afstand kan houden, dan is het Entertainers. Een leuke sfeer is belangrijk, en mensen met het Entertainer persoonlijkheidstype gebruiken hun sterke observationele en sociale vaardigheden om iedereen bij elkaar te brengen en zo nodig een zure stemming te doen veranderen. Entertainers willen zelden ideeën hebben over hoe ze dit kunnen realiseren en organiseren graag evenementen en activiteiten binnen en buiten de werkplek. De spontaniteit, de humor en het enthousiasme van de entertainers zijn niet te evenaren.

Adele

Elton john