Protagonist

Tolerant

Protagonisten zijn echte teamspelers, en ze erkennen dat dat betekent dat ze moeten luisteren naar de mening van andere mensen, zelfs als ze hun eigen mening tegenspreken. Ze geven toe dat ze niet alle antwoorden hebben, en zijn vaak ontvankelijk voor afwijkende meningen, zolang het maar constructief blijft.

Betrouwbaar

Het enige wat Protagonisten het meest boeit is het idee om een persoon in de steek te laten of te laten geloven. Als het mogelijk is, kunnen Protagonisten er altijd op rekenen dat ze het doorzien.

Charismatisch

Charme en populariteit zijn kwaliteiten die Protagonisten in schoppen hebben. Ze weten instinctief hoe ze een publiek moeten vangen, en pakken de stemming en motivatie op die hen in staat stellen te communiceren met rede, emotie, passie, terughoudendheid – wat de situatie ook vraagt. Getalenteerde imitators, Protagonisten zijn in staat om hun toon en manier te veranderen om de behoeften van het publiek te weerspiegelen, terwijl ze toch hun eigen stem behouden.

Altruïstisch

Het verenigen van deze kwaliteiten is het onverzettelijke verlangen van de Protagonisten om goed te doen in en voor hun gemeenschap, of het nu in hun eigen huis is of op het wereldtoneel. Warm en onbaatzuchtig geloven Protagonisten oprecht dat als ze mensen gewoon bij elkaar kunnen brengen, ze een wereld van goed kunnen doen.

Natuurlijke Leiders

Meer dan dat ze zelf op zoek zijn naar autoriteit, eindigen Protagonisten vaak in leiderschapsrollen op verzoek van anderen, toegejuicht door de vele bewonderaars van hun sterke persoonlijkheid en positieve visie.

Overdreven Idealistisch

Mensen met het persoonlijkheidstype Protagonist kunnen op het verkeerde been worden gezet als ze merken dat mensen door de omstandigheden of de natuur, of door een eenvoudig misverstand, tegen hen vechten en de principes die ze hebben aangenomen, hoe goedbedoeld ze ook zijn, trotseren. Ze hebben meer kans om medelijden te hebben met deze tegenstand dan om boos te worden en kunnen een reputatie van naïviteit verdienen.

Te onbaatzuchtig

Protagonisten kunnen zichzelf begraven in hun hoopvolle beloften, voelen de problemen van anderen als hun eigen problemen en streven er hard naar om hun woord na te komen. Als ze niet voorzichtig zijn, kunnen ze zich te mager verspreiden en kunnen ze niemand meer helpen.

Te gevoelig

Terwijl ze ontvankelijk zijn voor kritiek en het zien als een middel om een beter team te leiden, is het gemakkelijk voor Protagonisten om het een beetje te veel ter harte te nemen. Hun gevoeligheid voor anderen betekent dat Protagonisten soms problemen voelen die niet de hunne zijn en proberen dingen op te lossen die ze niet kunnen oplossen, en zich zorgen maken of ze wel genoeg doen.

Fluctuerende eigenwaarde

Protagonisten definiëren hun eigenwaarde aan de hand van de vraag of ze in staat zijn om hun idealen waar te maken, en vragen soms meer om kritiek uit onzekerheid dan uit vertrouwen, waarbij ze zich altijd afvragen wat ze beter zouden kunnen doen. Als ze er niet in slagen om een doel te bereiken of iemand te helpen waarvan ze zeiden dat ze zouden helpen, zal hun zelfvertrouwen ongetwijfeld kelderen.

Strijd om moeilijke beslissingen te nemen

Als ze gevangen zitten tussen een rots en een harde plek, kunnen de Protagonisten verlamd raken en zich alle gevolgen van hun acties voorstellen, vooral als die gevolgen humanitair zijn.

Als het aankomt op het vinden van een carrière, werpen mensen met het persoonlijkheidstype Protagonist hun ogen op alles wat hen laat doen waar ze het meest van houden – het helpen van andere mensen! Gelukkig voor hen worden mensen graag geholpen en zijn ze zelfs bereid om ervoor te betalen, wat betekent dat Protagonisten zelden op zoek zijn naar inspiratie en kansen in hun zoektocht naar zinvol werk.

Protagonisten carrières

Maak je geen zorgen als je niet wordt herkend, maar streef ernaar om de erkenning waardig te zijn.

Protagonisten zijn oprecht geïnteresseerd in andere mensen en benaderen ze met warme gezelligheid en een behulpzame ernst die zelden onopgemerkt blijft. Altruïstische carrières zoals sociaal en religieus werk, onderwijs, counseling, en het adviseren van allerlei soorten zijn populaire wegen, waardoor mensen met het persoonlijkheidstype Protagonist een kans krijgen om anderen te helpen leren, te groeien en onafhankelijker te worden. Deze houding, naast hun sociale vaardigheden, emotionele intelligentie en de neiging om “die persoon te zijn die iedereen kent”, kan ook worden aangepast aan een hele reeks andere carrières, waardoor Protagonisten natuurlijke HR-beheerders, evenementencoördinatoren en politici – alles wat een gemeenschap of organisatie helpt om soepeler te functioneren.

Als klap op de vuurpijl kunnen Protagonisten zich zowel creatief als eerlijk uitdrukken, waardoor ze posities als verkoper en reclameconsultant vanuit een bepaald idealistisch perspectief kunnen benaderen, intuïtief inspelen op de behoeften en wensen van hun klanten en werken aan het gelukkiger maken van hun klanten. Protagonisten moeten er echter voor zorgen dat ze zich richten op mensen, niet op systemen en spreadsheets, en het is onwaarschijnlijk dat ze het lef hebben om het soort beslissingen te nemen dat nodig is voor corporate governance-functies – ze zullen zich gekweld voelen, wetende dat hun beslissing iemand hun baan kost, of dat hun product iemand het leven kost.

Het hebben van een voorkeur voor Intuïtieve (N) eigenschap boven zijn Observant (S) tegenhanger betekent ook dat carrières die uitzonderlijk situatiebewustzijn vereisen, zoals wetshandhaving, militaire dienst en noodhulp, ervoor zullen zorgen dat Protagonisten snel zullen doorbranden. Hoewel Protagonisten goed zijn in het organiseren van bereidwillige partijen en het winnen van sceptici, zullen ze in gevaarlijke situaties gewoon niet in staat zijn om de focus op hun directe fysieke omgeving te behouden die ze onvermijdelijk uur na uur, dag na dag van zichzelf eisen.

Draag altijd in gedachten dat je eigen resolutie om te slagen belangrijker is dan alle andere.

Het is veel zinvoller voor Protagonisten om de kracht te zijn die deze vitale diensten georganiseerd en goed draaiend houdt, door hun lange termijn visie, menselijke vaardigheden en idealisme te gebruiken om de situatie op het terrein vorm te geven, terwijl meer fysieke persoonlijkheidstypes de moment-tot-moment crisissen beheren. Mensen met het persoonlijkheidstype Protagonist zijn altijd in staat om een goede uitdaging aan te gaan – en niets is zo opwindend als het helpen van anderen. Maar terwijl ze bereid zijn om de nodige vaardigheden te trainen, zullen Protagonisten altijd een onderliggende voorkeur tonen voor het soort hulp dat een positieve langetermijntrend trekt, dat de effecten veranderen die echt blijven hangen.

Carrières die achter de vijandelijke linies opereren en te laat op de plaats van de misdaad aankomen om te helpen, zullen gewoonweg wegen op de gevoelige harten en geesten van de Protagonisten, vooral als ze ondanks hun inspanningen worden bekritiseerd. Aan de andere kant, Protagonisten zijn een gedreven, veelzijdige groep, en dat dezelfde visie die hen trekt naar administratie en politiek kan hen helpen zich te concentreren door de stress van het moment, wetende dat elke seconde van de inspanning bijdraagt aan iets dat groter is dan zijzelf.

Mensen met het persoonlijkheidstype Protagonist zijn intelligent, warm, idealistisch, charismatisch, creatief, sociaal… Met deze wind in de rug zijn Protagonisten in staat om te gedijen in vele verschillende rollen, op elk niveau van anciënniteit. Bovendien zijn ze gewoonweg sympathieke mensen, en deze kwaliteit drijft hen tot succes waar ze de kans hebben om met anderen te werken.

Protagonist Ondergeschikten

Als ondergeschikten zullen Protagonisten zichzelf vaak onderschatten – toch maken ze snel indruk op hun managers. Snelle leerlingen en uitstekende multitaskers, mensen met het persoonlijkheidstype Protagonist zijn in staat om meerdere verantwoordelijkheden op zich te nemen met competentie en goedgehumeurdheid. Protagonisten zijn hardwerkend, betrouwbaar en staan te popelen om te helpen – maar dit kan allemaal een tweesnijdend zwaard zijn, want sommige managers zullen profiteren van het uitstekende karakter van Protagonisten door te veel verzoeken te doen en hun Protagonist-ondergeschikten te overbelasten met extra werk. Protagonisten zijn conflict-avers en proberen onnodige kritiek te vermijden, en zullen naar alle waarschijnlijkheid deze extra taken accepteren in een poging om een positieve indruk te behouden en een wrijvingsloze omgeving te behouden.

Protagonist als collega

Als collega’s is de wens van de Protagonisten om te helpen en samen te werken nog duidelijker als ze hun collega’s in teams trekken waar iedereen zich op zijn gemak voelt om hun meningen en suggesties te uiten en samen te werken om win-win situaties te ontwikkelen die de klus te klaren. De tolerantie van de Protagonisten, de openheid van geest en de gemakkelijke gezelligheid maken het hen gemakkelijk om met hun collega’s om te gaan, maar maken het voor hun collega’s misschien ook iets te gemakkelijk om hun problemen op het bord van de Protagonisten te schuiven. Mensen met het Protagonisten persoonlijkheidstype zijn gevoelig voor de behoeften van anderen, en hun rol als sociale nexus betekent dat problemen onvermijdelijk hun weg vinden naar de deur van de Protagonisten, waar collega’s een bereidwillige, als ze overbelast zijn, partner zullen vinden.

Barack Obama

Oprah Winfrey