Waarom heb jij een Growth Mindset nodig?

De kracht van je mindset is enorm. Je zou denken dat het wel meevalt, niets is minder waar. Het is dé nummer 1 vaardigheid die je helpt om sneller vooruitgang te boeken. Ook kan het beïnvloeden of je je doelen sneller of trager behaald. Wie had dat gedacht?

Dat is echter niet alles. Je mindset beïnvloedt onder meer:

  • Hoe je omgaat met feedback
  • Hoe je omgaat met uitdagingen en kritiek
  • Hoe je naar vaardigheden kijkt
  • Je groeimogelijkheden
  • Je motivatie
  • Je veerkracht

Dat is al heel wat. Er zijn nog veel meer dingen, maar ik denk dat je het zo wel begrijpt 😉

Die Growth Mindset, wat is dat nu eigenlijk? Om dat te begrijpen, moet je weten wat een fixed mindset is.

Een fixed mindset komt vaak voor. Hoe kan je dit herkennen? Wanneer je iemand iets bijzonder ziet doen, zoals bijvoorbeeld voor een groot publiek spreken en je denkt meteen ‘dat ga ik nooit kunnen’. Dat is fixed. Geen paniek! Iedereen heeft dit soms. Denk maar aan stresssituaties. Wanneer je met stress iets moet doen, denk je vaak dat het niet zal lukken. Je zal sneller denken ‘dit gaat me nooit lukken’. Vaak draait het dan negatief uit, omdat je er niet in geloofde. Je houdt jezelf hiermee tegen, want wie zegt dat jij die skill niet kan hebben of ontwikkelen?

De growth mindset daarentegen, is wanneer je erin gelooft dat het zal lukken. Wanneer je iets doet waarvan je weet dat je het kan, is het makkelijker om het te geloven. Wanneer je stress hebt, moet je je harder proberen focussen. Leer focussen op het kunnen. Leer, ondanks de stress die je hebt, te denken ‘het gaat me lukken!’ Leer geloven in jezelf. Nu zo simpel is het ook niet. Het is een proces dat je moet doorlopen. Eens je dat gedaan hebt, kan je deze mindset behouden voor altijd. Dat was het voor mij zeker waard.

Sinds ik het proces doorlopen heb, behaal ik mijn doelen niet alleen efficiënter, maar ook sneller. Ik sta veel meer open voor feedback en ik ontdekte dat ik veel meer kan, dan ik had durven dromen. Daarnaast heb ik veel meer motivatie. 🎯

Dit is slechts een klein deel van mijn groeiverhaal. Heb jij zin om jouw verhaal uit te stippelen?

Ik kan niet wachten om mensen hetzelfde pad te laten bewandelen. Daarom bied ik een gratis e-book aan, waar jij van start kan gaan met jouw groeiplan.

Let op, een gewaarschuwd persoon is er twee waard. Bij deze wil ik je al verwittigen dat de resultaten enorm zijn 😉 Veel succes!